Retea voce date

Rețea voce date

Cablare structurată, Rețea structurată, Rețea voce date
Proiectare, instalare, configurare și administrare retea voce-date
Cablare structurată CORNING (3M) cu GARANȚIE 5 ANI !

Prolog


Rețea voce date

Rețeaua de calculatoare are deja o importanță maximă în contextul evoluției continue a mediului electronic ca suport de afaceri. Folosită nu numai pentru acces internet și mesagerie electronica, ci și pentru partajarea resurselor sau pentru aplicatii, rețeaua de calculatoare este unul dintre principalele aspecte luate în discuție în amenajarea unui nou spațiu.

Neglijarea aspectelor legate de rețeaua de calculatoare și adoptarea unei soluții de moment, folosind echipamente vechi duce la neperformanța rețelei și la multe întreruperi ale serviciului rețelei.

Cablarea structurată reprezintă un set de standarde ce determină modalitatea de instalare a cablurilor ce întră în componența rețelelor de date sau voce din centre de calcul, birouri sau clădiri. Aceste standarde determină modul de cablare în formație 'stea', în care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, într-un rack de 19 țoli), de unde poate fi determinat exact modul în care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priză poate fi legată (prin intermediul patch-panel-ului) la un comutator de rețea (switch) montat în același rack, sau la un patch panel cu rol de bridge către un sistem telefonic PBX, realizându-se astfel conexiunea la un port de voce.

Ce înseamnă Cat5e și Cat6?
Cablurile cu perechi răsucite sunt împarțite în categorii în functie de specificațiile privind integritatea semnalului. În cazul în care într-un sistem sunt utilizate cabluri aparținând mai multor categorii, performanțele maxime ale sistemului sunt limitate la cele ale categoriei inferioare.

Cat.5e cablare structurată
Categoria 5e este o versiune îmbunătățită (engl.: Enhanced) a cat.5 care adaugă specificații pentru telediafonie (engl.: far-end crosstalk). Deși 1000 BASE-T fusese proiectat pentru a fi utilizat cu cablu cat.6 în specificațiile mai stricte ale categoriei, cablul 5e se apropie mult de această categorie, reușind sa obțina viteze de 800 mbps, deci o alegere excelentă pentru utilizarea lui.
În ciuda specificatiilor mai stricte privind performanța (frecvențe de până la 125 MHz), cablul de categoria 5e nu permite distanțe mai lungi pentru rețelele Ethernet: cablurile orizontale sunt limitate tot la 90m lungime.
Caracteristicile de performanță și cerințele de testare pentru cat.5e sunt precizate în TIA/EIA-568-B.2-2001.
Pentru conectarea cablului cat.5e se utilizează întotdeauna conectori RJ-45, sau conectori speciali pentru echipamente terminale (mufe mamă).

Cat.6 cablare structurată
Categoria 6, definită în ANSI/TIA/EIA-568-B.2-1, este un standard de cablu pentru Gigabit Ethernet și alte protocoale de rețea, compatibil cu categoriile 3, 5 și 5e. Cat.6 impune specificații mai stringente pentru diafonie și zgomot de sistem, oferind în același timp performanțe înalte la o frecvență dublă față de cat.5e - 250MHz (max).
Ca și standardele anterioare, cat.6 conține patru perechi de conductori de cupru, dar dimensiunea conductorilor crește de la AWG 24 la AWG 23. La fel ca pentru toate categoriile definite de TIA/EIA-568-B, lungimea maximă a unui cablu orizontal cat.6 este 90m. În cazul unui canal complet (cablu orizontal plus cabluri de conectare la fiecare capat), lungimea maximă admisă poate fi până la 100m, în funcție de raportul dintre lungimea cablului de conectare și lungimea cablului orizontal.

(sursa Wikipedia.org)

Rețea voce date

Ce oferim?


O rețea de calculatoare se construiește trecând prin mai mulți pași: de la analiză și proiectare, până la partea de administrare de rețea (mentenanță). Mai jos vom prezenta pe larg etapele pentru realizarea unei rețele de Cablare structurată.

Proiectarea rețelei de calculatoare
1. Vizualizarea locației clientului - în baza căreia vom organiza datele proiectului, stabilirea materialelor folosite:
- poziționarea porturilor de rețea pe planul locației;
- poziționarea camerei tehnice;
- stabilirea traseelor de cablu;
- stabilirea nivelului de calitate al echipamentelor preferate de către client.
2. Întocmirea devizului de cablare structurată - reprezentând oferta propusă de către firma noastră, care cuprinde:
- lista materialelor folosite: cabluri utp, cabluri telefonice, prize simple sau mixte: utp / telefonice, switch-uri, routere, echipamente WiFi, plintă, rack, fibră optică, etc.;
- cost manoperă defalcat: cablare, mufare, găurire pereți, trasare cablu pe metru liniar;
- timpul de execuție;
- costul echipamentelor active sau pasive.

Instalare - cablare-structurata si retelistica
În general se respectă următorii pași când este vorba de o rețea de calculatoare clasică:
- instalare canal de cablu, cablare UTP;
- montare prize rețea, instalare switch, echipamente WiFi și router;
- montare rack-uri pentru echipamente;
- instalare patch panel, echipamente active și patch cord;
- testare cabluri și conectică - continuitate si standard de execuție;
- recepție lucrare și instruirea personalului companiei.


Rețea voce date

Beneficii


Reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de calculatoare precum și simplificarea ei;
Usor de introdus noi utilizatori în rețea;
Flexibilitate sporită - schimbarea poziției calculatoarelor nu necesită muncă suplimentară;
Reconfigurarea și administrarea facila a rețelei de voce și date;
Folosirea cablării structurate pentru transfer date pentru voce, calculatoare, telefonie, sisteme de securitate și supraveghere video;
Sistemul furnizeaza o platformă universală peste care se poate construi apoi orice sistem informational.


Prețuri


Partea de proiectare și instalare depinde de foarte mulți factori, ceea ce face imposibil standardizarea prețurilor.
Pentru o oferta concreta de preț vă rugăm să ne contactați. (CONTACT)


Top